Translate

svētdiena, 2010. gada 23. maijs

Pieredze rodas pēc NEKAD Nedarīšu.

Beidzot esmu iemācījusies saprast, ka šie pasaules ļautiņi ir liekulīgas būtnes. Ne jau tā kā jūs to tagad iedomājaties. Es netaisos tagad žēloties par to, ka kāds tagad mani būtu piekāsis vai iešķēlis ar morālistisku, asu vārdu cirvi. Jūs liekuļojat, es liekuļoju, un pat laika ziņu metrologi liekuļo. Melo sev, melo mātei, melo pasaulei. Visi melo. Kaut vai ar tik elementāru frāzi, kā piemēram, es vairāk nekad nedzeršu, ar to saprotot - nelietošu alkoholiskos dzērienus. Vai arī, es nekad nepīpēšu, es nekad neuzdrošinātos kādam iesist vai vēl sliktāk, es nekad sabiedriskā vietā nenoliktu smagi brūnu lāci. Nožēlojami, jo viss ko sakām pretēji un ar sarauktu pieri, ka nekad nedarīsim ir tukšās dzelteno avīžu tenku lapeles.
Nemācot, nenorādot un nebakstot, bet gan novēlot - esiet saprātīgi pirms pieliekat frāzei priedēkli 'ne., jo nekad nevaram zināt, kur un kādā bomžu miteklī kāds par jūsu pareizo nedarīšanu, gardi pasmiesies.

3 komentāri:

Lincy teica...

Man patīk ļoti, kā Tu šo esi uzrakstījusi, un savā ziņā Tev ir sasodīta taisnība. ;)

Tāpēc necentīšos īpaši oponēt, bet, pirmkārt, jau bieži vien zem "es nekad to vairs nedarīšu" slēpjas pašironija vai mirkļa sajūtas, kuras nevajadzētu uztvert nopietni. Otrkārt, tie ir principi. Cilvēkiem, lai tos nejauktu ar dārzeņiem, tādi ir nepieciešami. Bet es šaubos, vai jebkad ir dzīvojis indivīds, kurš pret saviem principiem nebūtu tā smagi aplauzies. Jo tā notiek, tas vienkārši ir cilvēcīgi.

činčix teica...

Šoreiz nerunāju par ironiju, ko cilvēki lieto saistībā ar nekad nedarīšanu.
Tomēr, es smejos par tiem un arī par sevi, cik stulba ir apņēmība, ja tā neizdodas.

činčix teica...

Šoreiz nerunāju par ironiju, ko cilvēki lieto saistībā ar nekad nedarīšanu.
Tomēr, es smejos par tiem un arī par sevi, cik stulba ir apņēmība, ja tā neizdodas.